KONTAKT / NOTA PRAWNA
DOŁĄCZ
DO
NAS
ATUTY
HBN
PRZEŚLIJ
KOMUNIKAT
PRASOWY
login:
hasło:
zapamiętaj mnie |
› nie pamiętasz hasła?
alkohol
napoje bezalkoholowe
owoce i warzywa
mleko
mięso i ryby
kawa i herbata
słodycze i przekąski
inne produkty
inwestycje
innowacje i nowości
badania
promocje i PR
akwizycje i fuzje
dostawcy
handel
makroekonomia
zagranica
wszystko
indeks firm
indeks marek
usuń filtry
mięso i ryby
zagranica
innowacje i nowości
Liczba wyszukanych artykułów: 49
Koreańscy naukowcy połączyli mięso z ryżem
Naukowcy z Uniwersytetu Yonsei w Korei Południowej stworzyli produkt żywnościowy, który łączy w sobie ryż i komórki mięśni i tłuszczu krowy. Naukowcy najpierw pokryli ziarenka ryżu rybią żelatyną, po to, aby ...
2024-02-20 Soft drinks
Nowy pomysł na wykorzystanie kości kurczaków i ości ryb
Problem z marnotrawstwem żywności może znaleźć swoje rozwiązanie dzięki pomysłowi fińskiego startupu, SuperGround. Firma opracowała nowatorską metodę przetwarzania kości kurczaków i ości ryb na pożywną pastę, która ma być dodawana do ...
2024-01-15 Food & drinks
firmy:
SuperGround
Ruszyła produkcja mięsa laboratoryjnego w Chinach
Szanghajski startup CellX uruchomił pierwszą pilotażową fabrykę mięsa laboratoryjnego w Chinach. Mięso uzyskuje się w niej z komórek zwierzęcych, które nie muszą być poddawane ubojowi – podał portal PPR.pl. Zakład jest ...
2023-09-04 Food & drinks
firmy:
CellX
USA zgadzają się na mięso z laboratorium
Stany Zjednoczone zgodziły się na sprzedaż mięsa drobiowego z laboratoryjnych hodowli komórkowych. Po decyzji Amerykańskiego Departamentu Rolnictwa mięso takie może być sprzedawane w sklepach i restauracjach na amerykańskim rynku. Technologia pozwala ...
2023-06-22 Food & drinks
FDA zgadza się na mięso komórkowe
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) zakończyła pierwsze konsultacje przed wprowadzeniem na rynek żywności wytwarzanej z hodowanych komórek zwierzęcych. FDA uznała kurczaka hodowanego w laboratoriach firmy Upside Foods za bezpieczny ...
2022-11-18 Food & drinks
firmy:
Upside Foods
Wołowina wyprodukowana z niższą emisją metanu
W wyniku projektu pilotażowego między szwedzką firmą biotechnologiczną Volta Greentech, siecią spożywczą Coop i firmą spożywczą Protos, powstała pierwsza na świecie wołowina o obniżonej emisji metanu. Volta Greentech opracowała dodatek ...
2022-07-25 Soft drinks
Szarańcza wędrowna nową żywnością w UE
Komisja Europejska zezwoliła na wprowadzenie do obrotu dorosłego osobnika szarańczy wędrownej (Locusta migratoria), jako środka spożywczego. Rozporządzenie w sprawie nowej żywności dotyczy zatwierdzenia produktu po pozytywnej ocenie naukowej dokonanej przez Europejski ...
2021-11-25 Food & drinks
Fabryka mięsa z laboratorium
Izraelski startup Future Meat Technologies zbuduje komercyjny zakład produkcyjny mięsa z laboratorium w Stanach Zjednoczonych. Chodzi o wytwarzane w laboratorium prawdziwe mięso bezpośrednio z komórek zwierzęcych pobranych od żywych zwierząt (bez ...
2021-07-08 Food & drinks
firmy:
Future Meat Technologies
Ed Red z nowym brandingiem
Właściciele krakowskiej restauracji Ed Red, którzy weszli na rynek żywności z długim terminem ważności, po udanym launchu produktu postawili na nowoczesny branding. Marka Ed Red funkcjonuje na rynku od 2014 ...
2021-06-16 Food & drinks
firmy:
Ed Red
,
Edgar Bąk Studio
marki:
Ed Red
Ed Red z nowym brandingiem
×
poprzedni
następny
Larwy chrząszcza „nową żywnością”
Rada Unii Europejskiej zgodziła się na uznanie larw chrząszcza mącznika młynarka za "nową żywność". Dzięki tej decyzji do sprzedaży będą mogły trafić suszone larwy mącznika w całości lub sproszkowane jako składnik ...
2021-05-04 Soft drinks
Transformacja proteinowa staje się faktem
W 2020 roku mieszkańcy ziemi zjedli 574 mln ton mięsa, owoców morza, nabiału i jaj - czyli prawie 75 kg na osobę. Ilość białka zwierzęcego wciąż rośnie, zwłaszcza na rynkach rozwijających ...
2021-04-09 Soft drinks
Transformacja proteinowa staje się faktem
×
Larwy mącznika pierwszym owadem dopuszczonym do spożycia
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) dopuścił do konsumpcji w Unii Europejskiej suszone larwy mącznika. EFSA analizuje teraz podobny wniosek dotyczący szarańczy i świerszczy. - Uznaliśmy, że spożywanie tego gatunku ...
2021-01-18 Food & drinks
Mięso z laboratorium w Japonii
Izraelska spółka Aleph Farms podpisała porozumienie z Mitsubishi Corporation. Partnerzy będą współpracować przy wprowadzaniu na japoński rynek mięsa wołowego produkowanego w laboratorium. Zgodnie z porozumieniem, spółka Aleph Farms będzie odpowiedzialna ...
2021-01-07 Food & drinks
firmy:
Aleph Farms
,
Mitsubishi
Tyson Foods z marką dla gastronomii w Europie
Jeden z globalnych gigantów spożywczych, firma Tyson Foods, wprowadza na rynek europejski gamę produktów z kurczaka z kategorii "foodservice". Produkty będą oferowane do sprzedaży firmom gastronomicznym pod flagową marką Tyson ...
2020-07-16 Food & drinks
firmy:
Tyson Foods
Beyond Meat w kolejnym segmencie
Czołowy producent roślinnych zamienników mięsa, Beyond Meat, ogłosił, że w przyszłym roku będzie się koncentrował na substytutach mięsa drobiowego. Do tej pory firma sprzedawała substytuty wołowiny i wieprzowiny. Przedsiębiorstwo dystrybuuje ...
2019-12-30 Food & drinks
firmy:
Beyond Meat
Kolejne wegańskie zamienniki mięsa
Amerykańska firma Impossible Foods - producent wegańskich burgerów - przygotowuje się do wprowadzenia na rynek roślinnych substytutów ryb. Pierwszym krokiem w tym kierunku jest roślinny bulion o smaku anchois - podaje ...
2019-07-24 Food & drinks
firmy:
Impossible Foods
Seko wprowadzi produkty "z czystą etykietą"
Firma rybna Seko planuje wprowadzenie na rynek linii produktów z tzw. czystą etykietą oraz produktów "to go". Szczegółowych informacji na ten temat firma nie chce jednak na razie zdradzać. Kazimierz ...
2019-06-27 Food & drinks
firmy:
Seko
Europejskie trendy smaków według Kerry
Producent dodatków do żywności, firma Kerry, przygotował raport z "zestawieniem smaków" - czyli prognozą tegorocznych trendów smakowych na rynkach żywności oraz napojów w Europie. Raport koncentruje się na funkcjonalnych składnikach ...
2019-03-04 Soft drinks
Europejskie trendy smaków według Kerry
×
Hbn.pl z nową wersją serwisu internetowego
Od dzisiaj użytkownicy portalu Hbn.pl mogą korzystać z jego nowej odsłony. W ramach prac nad stroną internetową zmianie uległ nie tylko układ graficzny, ale została ona wzbogacona o nowe funkcjonalności ...
2019-02-26 Soft drinks
Hbn.pl z nową wersją serwisu internetowego
×
Kolejne dania gotowe w ofercie Żabki
Sieć sklepów convenience wprowadza do oferty nowe produkty marki własnej oraz rozbudowuje portfolio dań gotowych pod marką własną Szamamm. Są to dania kuchni azjatyckiej w wielu wariantach. Wieprzowina po azjatycku ...
2019-02-15 Soft drinks
firmy:
Żabka
marki:
Szamamm
Kolejne dania gotowe w ofercie Żabki
×
1
|
2
|
3
[3]
FILTRY
data publikacji
› ostatni rok [2]
› kiedykolwiek [49]
działy
› badania [13]
› inwestycje [7]
› promocje i PR [4]
› akwizycje i fuzje [4]
› dostawcy [3]
› handel [2]
› makroekonomia [1]
firmy produkcyjne i handlowe
› Beyond Meat [3]
› Tyson Foods [3]
› Future Meat Technologies [2]
› Impossible Foods [2]
› PHW Groupe [2]
› Wilbo [2]
› A&D [1]
› Aleph Farms [1]
› AquaBounty Technologies [1]
› Bonduelle [1]
› Campbell [1]
› Cargill [1]
› Carrefour [1]
› CellX [1]
› Drobimex [1]
› Ed Red [1]
› Gadus [1]
› Jumbo [1]
› Kraft Foods [1]
› Makarony Polskie [1]
› Mitsubishi [1]
› Podravka [1]
› Prime Food [1]
› Produkty Klasztorne [1]
› Seko [1]
› Sokołów [1]
› SuperDrob [1]
› SuperGround [1]
› SuperMeat [1]
› Tarczyński [1]
› Upside Foods [1]
› Żabka [1]
› ZM Henryk Kania [1]
kategorie rynkowe
› owoce i warzywa [13]
› inne produkty [13]
› mleko [6]
› napoje bezalkoholowe [4]
› alkohol [3]
› słodycze i przekąski [3]
› kawa i herbata [2]
firmy marketingowe
› Edgar Bąk Studio [1]
marki
› Neptun [2]
› Bonduelle [1]
› Ed Red [1]
› Henryk Kania [1]
› Sorenti [1]
› Szamamm [1]
› Tarczyński [1]
› Uśmiech Dzieciaka [1]
Copyright hot business news 2006-2021 © Powered by web & art sp. z o.o.
KONTAKT / NOTA PRAWNA